Webbmaster: Kaj Kankaanpää
kaj.kankaanpaa(at)gmail.com

 

 

 

Läs senaste nummer av "Vi i Grankulla"

Klicka bilden här ovan och läs tidningen.

=======

Gr.sv.kulturförening r.f. profiler på både Instagram och Facebook:

=======

Jubileumsåret bjuder på ett omväxlande program

 

Från trähus, till villabok och 30-årsfest

 

Klostret. Fotograf Anders Svartbäck

 

Nu skriver vi 2020, ett nytt år har inletts och ett nytt decennium står för dörren. Enligt almanackan har vi hunnit fira både Runebergsdagen och Alla hjärtans dag (vändagen). 

För Grankulla svenska kulturförenings del betyder det att styrelsen har dragit upp riktlinjerna för verksamhetsåret och ser fram emot ett  aktivt och händelserikt år. 

 

Kulturföreningen fyller 30 år i år. Det kommer att firas på olika sätt med bland annat en utökad publicistisk utgivning. Förutom den traditionella "Vi i Grankulla"-tidningen som utkommer till Svenska dagen, utges fotoboken ”Värdefulla byggnader”. 

Med anledning av jubileumsåret ordnas också ett seminarium kring byggnadsvård. Denna gång diskuteras husmålning och målfärger av olika kvalitet och hållbarhet.

Föreningen ordnar en dagsutfärd till Raumo/Lovisa, vilket ger deltagarna möjlighet att bekanta sig med olika slag av byggnader och byggnadsstilar i trä.

Fotoutställningen, kompletterad med nya bilder på kulturhistoriskt värdefulla byggnader i Grankulla, ställs ännu en gång ut under våren på Villa Breda.

 

Förutom den traditionella Svenska dagen-festen som ordnas den 6 november med program och servering avslöjas också vem som blir Årets Grankullabo, 2020 - den 15:e i ordningen. 

Som traditionen bjuder ordnas kulturkvällar av olika slag.

I maj deltar kulturföreningen i Grankulladagen med eget program.

 

Styrelsen för Grankulla svenska kulturförening rf.

 

=================

Logon : heraldiker Anders Segersven, Sjundeå